2009. június 23., kedd

Elkezdésre váró munkák, s egy befejezett.


varrásra váró goblein kép








kötés



Van egy kész kis képem mutatóba, és jön a nagyobb aminek most fogok neki állni. Mire is készül az azt csak az égiek tudják, mivel több dolog van félbe, és én csak úgy érzem jól magam ha legalább 4-5 munkám van elkezdve. Persze ez azzal jár, hogy ugyanennyi cucc van elő a nappaliban a kezem ügyében..s jaj annak aki ezeket összekeveri. Mert hát én lusta vagyok a szekrényből elő szedni a kötést vagy a hímzést. Ők egy kosárban árválkodnak a nappaliban arra várva, hogy kézbe vegyem őket. Irigylem azokat akik egyet elkezdenek és be is fejezik egyszerre. Ez nálam max a gyöngy fűzésnél jön elő. Most is van félbe kötés, gobelin hímzés, és még a kiságyba is el kellene készülnie a paplan huzatoknak is. s egy madeirás anyag is vár, varrásra. Panti

s a kész goblein

Hiba

Ma Exi jelezte nekem, hogy nem tud megjegyzést küldeni a blogomba. Elnézést kérek mindenkitől aki így jár, de fogalmam sincs hogyan lehet ezt javítani. Exi a formátumot írja hibának, hogy az ilyen blogokhoz nem tud hozzá szólni. Én még nem jártam így sehol, ha valaki tudja, hol lehet a hibát kiküszöbölni jelezze számomra. Panti

2009. június 21., vasárnap

Baldachin


Kis unokám első kiságyára vart textil kiegészítők nagyrészt elkészültek.-- /Kicsit lassabban megy a varrás még mindig a kezem végett, s nem számíthatok már jobbra, de ez van ezt kell szeretni. /-- Értem ezen a baldachin, fejvédő, zsebes tároló. Huzatot is varrtam a matracra. Jó kis Nils Holgersonos anyagból. A Szett még tartalmaz majd egy ágynemű huzatot is ebből a macis anyagból, csak keveset vettem és még most van postán. De a baldachin szett elnyerte el a család tetszését. Mindjárt kijelentette a 3 lányom is, hogy ilyet nekik is varrjak ha kisbabájuk lesz. Csendesen jegyzem meg még egy kicsit várjanak.

A picur most a fiaméknál érkezik, Juli elejére várjuk, ha csak nem önállósítja magát és előbb óhajt a napfényre jönni.

virágok
















Ma meglepetésként kaptam egy gyönyörű cserép fuksziát egy kedves ismerőstől. Szeretem a virágokat, bármennyi gond van velük, meghálálják a törődést. Igaz a gyermekeim nincsenek oda ha locsolni kell nekik Egyszerűen kispórolják a vizet., kevesebbet fordulnak, osszák be , úgyis válság van kijelentéssel. Kisgyerekként képesek lettek volna egész nap locsolni,. kamaszként örülők ha egyáltalán vizet kapnak ha nem vagyok itthon.


S még pár virág az udvarról, melyek nekem kedvesek.
Panti



2009. június 18., csütörtök

teszt

Ezt a tesztet napocska oldalán egy linken találtam, gondoltam kipróbálom. Szeretem a teszteket, bármilyen témában. legyen az műveltségi, személyiségi , vagy egyéb teszt. Jól szórakoztam, bár az eredménnyel nem teljesen értek egyet, vannak ennél rosszabb, s jobb tulajdonságaim is. Íme a magyarázat:

(Népszerű) szangvinikus: 12.50%
(Erőteljes) kolerikus: 15%
(Tökéletes) melankolikus: 40%
(Békés) flegmatikus: 32.50%
Magyarázat:
Figyel mások körülményeire, problémáira. Az előforduló problémákra jó megoldásai vannak. Karrier lehetőségeivel és saját képességeivel tisztában van. Ezek figyelembe vételével választ pályát. Munkáját igényesen igyekszik elkészíteni. Részletekig menő szervezési feladatokban szívesen vesz részt. Ideális barátokat keres. A választásnál magas mércét állít. Mindig céltudatos, a rend és szervezettség híve, értékeli a szépséget és intelligenciát. A jó eredmény érdekében feladatának részleteit alaposan átgondolja. A felmerülő kérdésekben a véleménye objektív. Környezetéről is tárgyilagos képet tud alkotni. Mindenkivel szót ért és van érzéke az irányításhoz. A realitásokat érzékeli. Béke teremtő képessége jó hatással van környezetére. Nyugodt, higgadt és összeszedett választ ad a felmerülő kérdésekre. Főnöknek is kitűnő. Körülötte a légkör kellemes és személyeskedéstől mentes. Szereti a dolgokat lépésről lépésre megközelíteni. Nyugodtan megalapozottan dönt. Nem érdektelen a külvilág dolgai iránt. Törődő és bizakodó. Aktívan áll a problémák megoldásához. A jó ügyek és az akciók élére áll. Gyorsan fölméri a különbséget jó és rossz között. Viselkedése természetes Pozitív gondolkodású és derűs kisugárzású. Jó kommunikációs képességgel rendelkezik. Feltalálja magát.
Panti

2009. június 12., péntek

kocsi takaró

Kocsi takaró


Elkészült kis unokámnak az első kocsi takarója. sima kötéssel készült, de a virágokat, nem belekötöttem, hanem külön szirmonként kötöttem meg és varrtam a takaróra. S még horgolásra is adtam a fejem, pedig azt nem szeretek, vagyis inkább nem tudok, a bogyók készültek így. Tervbe van még egy takaró, madeira csipkés anyagból szeretném varrni, de itt a környéken azt egyszerűen nem lehet kapni. Van sárga s rózsaszín színű anyag szinte minden üzletben, , de fehér bezzeg hiány cikk. Persze, nekem erre lenne szükségem.
Ma kalapot szerettem volna venni a legkisebb méretben szintén ugyanebből az anyagból, ha már méterben nincs, hát kalap sincs. Maradt az ígéret a jövőhétre anyag ügyben. Panti

csőrikés kép


Egy kis változatosság a varrás közben.

2009. június 5., péntek

goblein


Egy kis kép. A szomszéd nagylánynak készült.